Idaho Expo West

 

Racer Registration

https://drtracinginc.com/products/april-14th-2018

SCHEDULE OF EVENTS

Friday - AMA Supermoto Team / Rider Move-In

Flat Track Registration - http://www.idahopowersportsshow.com/

Flat Track Race (local promoter race, non affiliated with AMA Supermoto)

*Supermoto riders are welcome to race with any rims size and any tire compound!

AMA Supermoto National Championship Series | Expo Idaho Powersports Show

Saturday April 14th, 2018

7:00 a.m. – 8:30 a.m. Rider Registration

8:00 a.m. – 8:30 a.m. Tech Inspection

8:30 a.m. MANDATORY RIDERS MEETING

9:00 a.m. – 11:00 a.m. Practice (2 sessions)

     Group 1 – Kids & 55cc Minis (10 minutes)

     Group 2 – Pro Lites (15 minutes)

     Group 3 – Amateur / Sportsman / Vet (10 minutes)

     Group 4 – Support Classes (10 minutes)

     Group 5 – Pro Open (15 minutes)

11:00 a.m. – 11:50 a.m. – Track Prep – Autograph Session – Bike Demo

11:00 a.m. – 11:50 a.m. Striders

11:50 a.m. National Anthem

12:00 p.m. Qualifying

     Group 1 – Kids & 55cc Minis (10 minutes)

     Group 2 – Pro-Lites (10 minutes)

     Group 3 – Amateur National (10 minutes)

     Group 4 – Sportsman / Vet (10 minutes)

     Group 5 – 4-Wheeler(10 minutes)

     Group 6 – Hooligans (10 minutes)

     Group 7 – Pro Open (10 minutes)

1:10 a.m. – 1:30 p.m. – Track Prep – Autograph Session – Bike Demo

1:10 a.m. – 1:30 p.m. – Striders

1:30 p.m. Main Events #1

1:30 p.m. Kids & 55cc Minis Race #1 (10 minutes)

1:45 p.m. Pro Lites Main #1 (15 minutes)

2:05 p.m. Amateur National Main #1 (15 minutes)

2:25 p.m. Sportsman / Vet Main #1 (10 minutes)

2:40 p.m. 4-Wheeler Main #1 (10 minutes)

2:55 p.m. Hooligan Main #1 (10 minutes)

3:10 p.m. Pro Open Main #1 (15 minutes)

3:30 p.m. Main Events #2

3:30 p.m. Kids & 55cc Minis Race #2 (10 minutes)

3:45 p.m. Pro Lites Main #2 (15 minutes)

4:05 p.m. Amateur National Main #2 (15 minutes)

4:25 p.m. Sportsman / Vet Main #2 (10 minutes)

4:40 p.m. 4-Wheeler Main #2 (10 minutes)

4:55 p.m. Hooligan Main #2 (10 minutes)

5:10 p.m. Pro Open Main #2 (15 minutes)

5:30 p.m. Awards

6:00 p.m. Event Concludes

8:00 p.m. Post Race Party (Announce in Riders Meeting)

 

*Schedule subject to change

 _________________________________

 

Basic AMA MEMBERSHIP REQUIRED – www.amajoin.com/DRTRAC

Racer Details, Lodging, Camping & Parking at 2018 Idaho Powersports Show

Event Location: Expo Idaho, 5610 North Glenwood Street, Garden City, Idaho

Racer Parking: All racers will enter through the back gate off of Glenwood, using Backstretch Blvd, by the Boise Hawks Baseball stadium, (see map on website).

Racer Camping: Expo Idaho does NOT allow people to camp overnight on the grounds. You may leaver trailers, bikes and vehicles, but you cannot stay overnight on the grounds. RV Camping: There is an RV park right next to Expo, literally within walking distance, but it is often crowded. If you want to stay at the RV park, call (208) 375-7432 to check for space availability.

Bringing in your Own Food & Alcohol: Please do not bring your own food or alcohol onto the Expo Idaho grounds. Food and alcohol will be available onsite all weekend. Please follow the rules and buy your food and drinks at the event.

Dogs: Please do not bring dogs with you unless they are either a guide dog, or are going to be inside your rig at all times. This is also an Expo Idaho policy. Host Hotel: The official host hotel for the event is the Cottonwood Suites Boise, which is 4 miles from the track, located at 3031 W Main St, Boise, ID 83702, (208) 344-3521

Saturday Night Post-Event Dinner: Typically there would be a pre-event dinner on Friday night before the Supermoto on Saturday. But since we are running an indoor short track on Friday night, we are offering a post-event dinner after the Supermoto on Saturday night. This will be held at 7pm at (location TBA soon).

Newer Post →