Annual Streets of Sturgis, South Dakota

STREETS OF STURGIS, SD
 
History
The 6th Annual Sturgis Supermoto race, an AMA-sanctioned event, will take place downtown on the famous Sturgis Main Street, September 7th-8th. This type of race combines flat-out street racing right on Main Street as well as portions of dirt. The course is designed to showcase the amazing versatility possessed by top Supermoto racers. This a free event for spectators. We invite everyone to bring their families to Sturgis and cheer on their favorite racers.
__________________________________
 
City of Sturgis
 
http://officialsturgisevents.com/
http://sturgismotorcyclerally.com/webcams/
 
__________________________________
 
Hotel Accomodations
 
Please call the Holiday Inn, Sturgis, SD and ask for the AMA Supermoto group block rate of $109.99/night good from Wed-Sun
 
2721 Lazelle St, Sturgis, SD 57785
(605) 347-4140
__________________________________
 
Live Timing: MyLaps Speedhive App (iPhone & Android)
 
Live WebCams: http://sturgismotorcyclerally.com/webcams/
 
__________________________________
SCHEDULE OF EVENTS
 
AMA Supermoto National Championship Series
Annual Streets of Sturgis Race
Friday September 7th, 2018
2:00 pm - 4:00 pm Rider Registration
2:00 pm - 4:00 pm Tech Inspection
4:00 pm - MANDATORY RIDERS MEETING
4:40 pm - National Anthem
 
5:00 pm – Timed Practice for Dash for Cash
Group 1 – ADVmoto Kids (15 minutes)
Group 2 - Pro Open / Pro Lites (20 minutes)
Group 3 - Amateur / Sportsman / Vet (20 minutes)
 
RACING
6:00 pm – Team Race (20 minutes)
6:15 pm – ADVmoto Kids Race 50, 65 & 85cc (15 minutes)
6:45 pm – Dash for Cash (10 minutes)
7:00 pm – Run What You Brung (15 minutes)
7:30 pm – Streets of Sturgis Parade (30 minutes)
 
9:00 pm – City of Sturgis Fundraiser
 
__________________________________
 
Annual Streets of Sturgis Race
Saturday September 8th, 2018
8:00 am - 9:00 a.m. Late Rider Registration
8:30 am - 9:00 a.m. Late Tech Inspection
9:00 am MANDATORY RIDERS MEETING
9:20 am National Anthem
9:30 am Practice
Group 1 - Kids (15 minutes)
Group 2 - Pro Open / Pro Lites (30 minutes)
Group 3 - Amateur / Sportsman / Vet (30 minutes)
11:00 am Qualifying
Group 1 - Pro Lites (10 minutes)
Group 2 - ADVmoto Kids(10 minutes)
Group 3 - Amateur (10 minutes)
Group 4 - Sportsman / Vet (10 minutes)
 
Group 5 - Pro Open (10 minutes)
 
12:00 p.m. Lunch (30 minutes)
 
Main Event 1
12:30 pm - Pro Lites Main #1 (15 minutes)
12:45 pm - ADVmoto Kids Main #1 50, 65 & 85cc (10 minutes)
1:05 pm - Amateur National Main #1 (15 minutes)
1:25 pm - Sportsman / Vet Main #1 (15 minutes)
1:45 pm - Pro Open Main #2 (15 minutes)
 
2:05 pm - Intermission Entertainment (20 minutes)
 
Main Event 2
2:30 pm - Pro Lites Main #2 (15 minutes)
2:45 pm - ADVmoto Kids Main #2 50, 65 & 85cc (10 minutes)
3:05 pm - Amateur National Main #2 (15 minutes)
3:25 pm - Sportsman / Vet Main #2 (15 minutes)
3:45 pm - Pro Open Main #2 (15 minutes)
 
4:30 pm - Event Concludes
7:00 pm - Awards and Post Race Party at The Loud American
 
***ALL TIMES SUBJECT TO CHANGE
 
__________________________________
 
ADVSupermoto Youth Class
 
https://adventuremotorcycle.com/news/advmoto-ama-advsupermoto-youth
 
Basic AMA MEMBERSHIP REQUIRED – www.amajoin.com/DRTRAC

← Older Post